KYSYTTÄVÄÄ?

Tekemistä kesälomalle – 10 vinkkiä aktiiviseen kesäseikkailuun

kuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskola

kuva: Tero Takalo-Eskola

Kesä on riemunkiljahduksia, liikuntaa ja seikkailuja. Lapsiperheen lomat on tehty yhteisistä aktiviteeteistä. Kesämuistot syntyvät parhaiten yhdessä tehden ja uutta opetellen. Kokosimme 10 vinkkiä kesäseikkailuun, poimikaa suosikkinne ja heittäytykää kesään!


1. Kesän numero 1 on uiminen – testatkaa kaikki lähiseudun uimarannat

Jotta kesän kuumuus ei pääsisi yllättämään, on hyvä välillä pulahtaa viileisiin rantavesiin. Suomen kesässä parasta onkin lämmin auringonpaiste ja puhtaat uimavedet. Joko olette testanneet kaikki Jyväskylän seudun uimarannat? Voitte ottaa uimakilpailuja, SUPpailla satamassa ja nauttia vain vedestä – kuka on perheenne vesipeto?


2. Frisbeegolf

Kesällä on myös hyvä mahdollisuus kokeilla suosittua frisbeegolfia. Siinä riittää puuhaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Haasta perheesi leikkimieliseen kisailuun tai vaikka harjoittele vain frisbeen heittämistä. Jyväskylässä on useita frisbeegolf-alueita – voitte valita uuden radan vaikka viikon jokaiselle päivälle.


3. Pihamatsit ja sisäpelit

Kuka on kotipihan leikkien ja pelien hallitsija? Kuka vie pihapelien pokaalin kotiinsa? Tekemistä perheelle löytyy siis lähempää kuin uskoisikaan. Myös ravintoloissa ja hotelleissa on lautapelejä ajanvietteeksi ja Lasten Löytöretkien kesän kärkohteet tarjoavat tekemistä säälle kuin säälle.

4. Liikennepuisto

Huimapäille ja vauhdista kiinnostuneille perheille tilaa löytyy esimerkiksi liikennepuistoista. Jos polkuautot, -pyörät tai kolmipyöräiset kiehtovat, on liikennepuisto hyvä tapa viilettää eteenpäin oppien samalla liikennesääntöjä. Jyväskylässä liikennepuisto sijaitsee Viitaniemessä ja puistoon on vapaa pääsy.

5. Yllätysretki

Mitä jos yllättäisit perheesi viemällä heidät pienelle yllätysretkelle kaupunkiin, eväsretkelle lähimetsään tai vaikkapa seikkailemaan liikuntapuistoihin. Mieti, mistä oma perheesi nauttii eniten ja yllätä kaikki hauskalla retkellä luontopolulle.

6. Pyöräily

Jyväskylässä pyörällä kulkeminen on helppoa välimatkojen ollessa lyhyitä. Pyörän voit vuokrata esimerkiksi Alvar Aalto -museolta, Lutakon Satamakahvilasta tai Toivolan Vanhalta Pihalta. Mikäli olet kiinnostunut haastavammasta pyöräilystä, niin maasto- ja maantiepyöräilyreitit ovat teitä varten. Vuokraa tällöin käyttöösi Fatbike-pyörä.

7. Luontovaellukselle lompsis!

Kesäpäivän jännittävin tekeminen voi koostua seikkailuretkestä luontoon. Retkeily onnistuu Jyväskylän seudulla erinomaisesti. Retkelle tarvitset seikkailumieltä, hyvää seuraa, nuotiolle paistettavaksi evästä ja kameran tunnelman ikuistamiseen – #lastenlöytöretket.

8. Ratsastus

Kesävauhtiin riittää yksikin hevosvoima, Jyväskylän seudulla pääset kokemaan hevosvoimia ratsastuksen parissa. Lähde koko perheen kanssa laukalle!

 

9. Parkouraus porukalla

Joko perheenne on kokeillut yhdessä parkouria? Jyväskylässä on Suomen ensimmäinen parkour-puisto ja Pohjoismaiden ensimmäinen parkour-sali. Hullaantukaa koko perheen voimin hyödyntämään ulkoharjoittelukohteita tai aloittakaa kokeilu ohjatusti.

10. Sisäurheilu

Jos kesäauringon polte on liian kuuma tai sade pääsee yllättämään, niin sisäurheilu on mainio vaihtoehto kesäpäivän aktiiviseen tekemiseen. Valitse kiipeilyä, keilausta ja seikkailua. Lasten Löytöretkien kesän kärkikohteet ovat parasta kesätekemistä koko perheelle.

Jos vauhdin jälkeen tahdot leppoisampaa lomatekemistä niin katso vinkit myös leppoisaan lomaan.