KYSYTTÄVÄÄ?

Tekemistä kesälomalle – 10 vinkkiä leppoisaan lomailuun

Lehtisaari, kuva: Tero Takalo-EskolaLehtisaari, kuva: Tero Takalo-EskolaLehtisaari, kuva: Tero Takalo-EskolaLehtisaari, kuva: Tero Takalo-EskolaLehtisaari, kuva: Tero Takalo-Eskola

Lehtisaari, kuva: Tero Takalo-Eskola

Kesä on myös rentoa yhdessä oloa, eikä vauhtia tarvitse pitää yllä joka päivä. Leippoisatkin kesäpäivät tekevät loman. Ihania kesämuistoja voi kerätä koko perheen voimin ja ottaa vaikka isovanhemmat matkaan.

1. Pyöräretki Jäätelökioskille pidempää kautta

Perheen ja ystävien kanssa kesälomapäivää voi viettää pienen jäätelöretken muodossa. Jäätelökioskille kulkeminen onnistuu kätevästi pyöräillen, sillä se on loistava tapa nähdä Jyväskylän seutua ja nauttia liikunnan ilosta.

2. Penkkiurheilu

Jyväskylä on penkkiurheilijan paratiisi. Jännitysnäytelmiä kesälomapäivään koko perheelle tarjoilevat muun muassa JJK, JYPK ja Kirittäret, unohtamatta kesän urheilutapahtumia.


3. Lähiretki

Oletko vielä ehtinyt tutustua nähtävyyksiin vai tekisikö mieli käydä piknikillä läheisessä puistossa tai luontopolulla? Erilaiset lähiretket ovat hyvä ajanviete kesälomalla koko perheelle. Pakkaa mukaan eväät ja suunnittele täysin omanlainen retki, ota mukaan myös isovanhemmat!

4. Kasvimaa

Rakenna itsellesi kasvimaa, josta riittää tekemistä koko kesälle! Ei väliä sillä, onko kasvimaa pieni purnukka ikkunalaudalla vai puolet takapihasta, kunhan vaan saatte omat viherpeukalonne esiin! Jyväskylässä ideoita kasvimaan rakenteluun Viherlandiasta.

5. Herkuttelu

Kun kaipaatte helppoa ja hauskaa tekemistä, tuo leipominen suussa sulavan ratkaisun ongelmiin. Kesällä voi leipoa helppoja kesäherkkuja esimerkiksi tuoreista mansikoista ja pöydänkin voi koristella juhlakuntoon. Hae leipomiseen tarvittavat tuoreet mansikat tai muut pöydän antimet Jyväskylän torilta. Kutsu myös ystävät mukaan nauttimaan leipomisen antimista.

6. Onkiminen ja soutelu

Jyväskylän seudulta löydät järviä minne vaan menetkin. Monet lomakohteet tarjoavat soutuveneen tai mahdollisuuden melontaan eri reiteillä. Onkiminen onnistuu rannoilta ja poukamilta, ei muuta kun matoa koukkuun!


7. Valokuvausta ja taidetta

Suomen kesä on täynnä kauniita maisemia, upeaa luontoa ja hauskoja tilanteita. Haasta perheesi taiteellinen lahjakkuus valokuvaamaan. Kuvia on helppo ottaa esimerkiksi älypuhelimella ja kesän kauneutta on mukavaa muistella myös talven kylmyydessä. Kamerat matkaan ja seikkailulle etsimään sitä täydellistä otosta! Ja hei – tutustu Jyväskylän alueen lomakuviin :)


8. Elokuvat

Elokuvat eivät koskaan menetä vetovoimaansa; ei edes kesällä. Lasten kanssa lomalla on hyvä istua alas elokuvan ääreen ja rentoutua tai vaikka vierailla lähimmässä elokuvateatterissa nauttien elokuvien tarjoamasta elämyksestä. Voit myös kuvata perheesi kanssa ikioman kesäelokuvan!


9. Rennosti nauttien

Levähdä nurmikolla tai Jyväskylän lukuisilla rannoilla. Voit esimerkiksi mennä Lutakon uimarannalle, Tuomiojärvelle, Mattilanniemeen tai valita muista Jyväskylän seudun rannoista mieleisesi. Ota mukaan mölkky-peli, pelikortit, eväät ja nauti perheen yhteisestä kesäajasta.


10. Kulttuuria ja kirjojen maailmaa lapsiperheille

Taidetta lasten silmin, lasten kanssa. Jyväskylän museoissa voi vierailla myös kesäaikaan. Kirjastosta löydät lukemista niin sadesään varalle kuin myös aurinkoisiin päiviin. Lennokkaat tarinat saavat mielikuvituksen valloilleen eikä tylsyys pääse yllättämään.

 

Jos leppoisan lomailun jälkeen kaipaat aktiivista seikkailua niin katso vinkit aktiiviseen kesäseikkailuun