KYSYTTÄVÄÄ?

Kuka kumma on Välkky?

Lasten Löytöretkien logossa iskee silmää hyväntuulinen hahmo, Välkky. Välkky on mainio veijari, joka on aina valmis seikkailuun! Erityisesti Löytöretkien kärkikohteet niin kesällä kuin talvella ovat Välkyn mieleen. Jos Välkky saisi päättää, eihän se muuta tekisikään kuin kiipeilisi köysiradoilla, uiskentelisi kylpylässä, ihastelisi Päijänteen järvimaisemia laivan kannelta, pomppisi trampoliineilla, keilaisi, pelailisi minigolfia ja nauttisi vauhdista talvella laskettelurinteissä ja kesällä vuoristoradalla.

Löytöretkien logo

 

Iloisen keltaisena loistavan Välkyn nimi kuvastaa Jyväskylää monin tavoin. Jyväskylä on tunnettu opiskelijakaupunki, jossa aivonystyröitään kehittää yli 40 000 välkkyä opiskelijaa. Välkky puikkelehtiikin mielellään vilkkaassa, energisessä ja liikunnallisessa kaupungissa, jossa ajatusten, ideoiden ja tapahtumien virta on jatkuvaa. Jyväskylä on myös Valon kaupunki ja kaupunkivalaistuksen edelläkävijä. Valo välkehtii täällä ainutlaatuisella tavalla ja kaupungista löytyy jo yli 100 pysyvästi valaistua kohdetta: muun muassa siltoja, taideteoksia ja rakennuksia. Syksyisin järjestetään suursuosion saavuttanut Valon kaupunki -tapahtuma, joka kerää vuosittain jättiyleisön ihastelemaan valoteoksia ja osallistumaan valoteemaisiin oheistapahtumiin.


Välkky kutsuu sinutkin tutustumaan Jyväskylän seutuun ja sen lapsiperhekohteisiin – seikkailu alkaa Lasten Löytöretket -sivustolta!