KYSYTTÄVÄÄ?

Lapsiperheiden lomakohteet Jyväskylän seudulla

Riemunkiljahduksia ja jännittäviä hetkiä – niistä ovat parhaat kesäpäivät tehty! Jyväskylä on liikuntakaupunki täynnä seikkailua ja hupia. Yhdistelkää aktiviteetteja ja nauttikaa kesästä! Meiltä löydät kesäloman viettoon parhaat vinkit. 

Monipuoliset aktiviteetit kesän lomapäiviin löydät yhdestä paikasta. Lasten Löytöretkien kesän kärkikohteet tarjoavat liikuntaa, riemua ja leppoisia hetkiä koko perheelle. Voit yhdistellä esimerkiksi retkeilyä, seikkailua köysipuistossa, risteilyn Päijänteellä tai käynnin huvipuistossa kesäpäivääsi.

Laajavuoren Seikkailupuisto – rohkeutta köysipuistossa!

Miten olisi liikunnallisen jännityksen, itsensä haastamisen sekä kauniin kesäpäivän yhdistäminen? Laajavuoren eli Laajiksen Seikkailupuisto on yksi Pohjoismaiden suurimmista köysipuistoista. Laajiksessa voit tavoitella perheesi kanssa taivaita ja haastaa kaikenikäiset kiipeilijät jännittäviin puunlatvaseikkailuihin. Laajiksen Seikkailupuistoon pääset kätevästi omalla autolla, sillä se sijaitsee neljän kilometrin päästä Jyväskylän keskustasta Laajavuoren suuntaan. Julkisella Jyväskylän liikenteen eli Linkin bussilla numero 25 pääset turvallisesti lähes Seikkailupuiston vuokraamon ovelle asti. Bussiin pääset esimerkiksi Vapaudenkadun paikallisliikennekeskukselta pysäkiltä numero 6. Kiipeilyn jälkeen kesäjäätelöä tai lounasta voi nauttia Laajiksen Gasthaus -ravintolassa.


Beach & Jump Park Jyväskylä – trampoliinejä, voltteja ja villiä tunnelmaa!

Satoi tai paistoi, kesäpäivästä voi nauttia Beach & Jump Parkissa. Liikunnan iloa ja uhkarohkeutta riittää nuorille hurjapäille ja vanhemmiltakaan ei varmasti tekeminen lopu. Jump Park vie perheesi trampoliinien ja kiipeilyseinien sisäliikuntamaailmaan. Beach Parkin puolella voit sukeltaa beach volleyn, beach tenniksen tai beachfutiksen maailmaan suuremmallakin porukalla. Parhaiten Beach & Jump Parkiin pääse omalla autolla, mutta keskustasta pääsee kulkemaan Linkillä numero 41. Matkaa Seppälänkankaalle on Jyväskylän keskustasta vain 6 kilometriä.

Kylpylähotelli Peurunka – kylpyläloma ja aktiviteetteja joka lähtöön!

Järven rannalla sijaitsevassa Peurungassa on niin ulko- kuin sisäaktiviteetteja sekä avaruusteemainen kylpylä jättimäisellä vesiliukumäellä! Loma Peurungassa on täynnä vesipedoille miellyttävää tekemistä, lisäksi voit kokeilla frisbeegolfia, hohtokeilausta tai curlingia ja paljon muuta. Aktiivisen päivän jälkeen voitte yöpyä tasokkaissa hotellihuoneissa tai varata huoneiston omalla saunalla. Perille Peurunkaan löydätte kun lähdette Jyväskylästä Laukaan suuntaan. Jyväskylän Linkki numero 41 vie seikkailijat kohti aktiivista perhelomaa.


Nokkakiven huvipuisto – Päivä huvipuiston pyörteissä

Kesällä on aika iloita huvipuistolaitteista! Jyväskylän seudun huvipuistossa Nokkakivessä voitte viettää kesäpäivää hurjan hauskassa ilmapiirissä. Jyväskylän keskustasta 20 kilometrin päässä Lievestuoreella sijaitseva koko perheen huvipuisto tuo suuren elämyksen niin perheen pienimmille kuin isoimmillekin. Hurjastelettepa sitten mieluiten vuoristoradassa, karusellissa tai silittelette lampaita täyttävät hauska ja jännittävä tekeminen koko päivän! Nokkakivelle pääsette kätevästi omalla autolla Jyväskylän keskustasta suuntaamalla Vaajakosken läpi Kuopion ja Varkauden suuntaan. Myös osa pitkänmatkan busseista, kuten esimerkiksi linjat Jyväskylä–Pieksämäki–Varkaus ja Turku–Jyväskylä–Kuopio, vievät Jyväskylän matkakeskuksesta Nokkakiven huvipuistoon asti.

Päijänteen risteilyt – Ankkurit ylös, kapteeni!

Taakse jääköön satama ja maakravut – Päijänne-Risteilyt Hilden vie matkailijansa nauttimaan laineiden liplatuksesta Jyväskylän satamasta. Laivassa voit nauttia lounasta ja katsella samalla kauniita keskisuomalaisia järvimaisemia. Lapset pääsevät myös vierailemaan kapteenin luona ja suorittamaan Tähtikapteeni-diplomin. Sataman läheisyydestä löytyy myös paljon muutakin lomatekemistä kuten minigolfia, vesiaktivoteettejä, jäätelön syömistä satamakahvilassa tai vaikkapa uintia läheisellä Lutakon uimarannalla. Satamaan pääset helpoiten kulkemalla esimerkiksi Matkakeskuksen kävelyputken kautta Lutakkoon. Sillalta on matkaa satamaan ja satamakahvilalle vain muutama satametriä. Satamassa on myös pysäköintipaikkoja omalla autolla saapuville. Vihellellen vesille!

Liikuntakeskus Hutunki – Hulluilua perheen kesken!

Keilausta, minigolfia, kiipeilyä, tennistä, sulkkista ja paljon muuta! Hutungissa viihtyy koko perhe ikään tai aikaisempiin taitoihin katsomatta – koe uusia elämyksiä liikunnan parissa. Hutunkiin pääset helposti Jyväskylän keskustasta omalla autolla ajamalla n. 8km Vaajakosken suuntaan moottoritietä E63/E75 kunnes tiemerkit ohjaavat perille. Jyväskylän paikallisbussi eli Linkki numero 1 vie sinut 200 metrin päähän Hutungista.