KYSYTTÄVÄÄ?
kuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskolakuva: Tero Takalo-Eskola

kuva: Tero Takalo-Eskola

Liikunnallinen loma perheen kanssa!

Liikunnallinen loma perheen kanssa sisältää laskettelua, kylpylää ja jännittävää seikkailua niin sisällä kuin ulkona. Jyväskylässä tekemistä ja elämyksiä talvilomalle tarjoilevat monet eri yritykset. Tutustu mahdollisuuksiin ja vietä talvipäivät monipuolisesti liikkuen ja rentoutuen.

Onnenkiljahduksia ja jännittäviä seikkailuja – niistä ovat parhaat talvipäivät tehty! Jyväskylä on liikuntakaupunki, joka tarjoaa monipuolista tekemista ja kokemista koko perheelle. Meiltä saat inspiraation parhaiden talvilomapäivien viettoon, yhdistele aktiviteettejä ja nauti talvesta!


Laajis – koko perheen hiihtokeskus!

Pöllyävää lunta, lastenrinteitä ja kauniita talvipäiviä! Laajiksessa riittää puuhaa lapsiperheille omassa Lastenmaassa. Loivat rinteet sekä matto- ja naruhissi sopivat koko perheelle ja vähemmän laskeneille, ja isoissa rinteissä riittää tilaa perheen huimapäisimmille laskijoille. Laajiksessa pääset retkeilemään luontoon, jonne voit ottaa matkaasi lumikengät ja tallustaa vaikka laavulle paistamaan makkaraa. Hiihtolatua Laajiksessa riittää kilometreittäin ja hurjimmat voivat tutustua alamäkiluisteluun.

Laajikseen pääset kätevästi omalla autolla, sillä se sijaitsee neljän kilometrin päästä Jyväskylän keskustasta. Julkisella Jyväskylän liikenteen eli Linkin bussilla numero 25 pääset turvallisesti lähes välinevuokraamon ovelle asti. Bussiin pääset esimerkiksi Vapaudenkadun paikallisliikennekeskukselta pysäkiltä numero 6. Aktiivisen päivän jälkeen maistuu ruoka, jota tarjoilee Laajavuoren oma rinneravintola. Laajavuoren hiihtokeskus on monipuolinen koko perheen talviliikuntapaikka, jossa laitetaan lumi pöllyämään!

 

Jump Park Jyväskylä – trampoliinejä, voltteja ja villiä tunnelmaa!

Säällä kuin säällä, talvipäivästä voi nauttia Jump Parkissa. Liikunnan iloa ja uhkarohkeutta riittää nuorille hurjapäille eikä vanhemmiltakaan varmasti tekeminen lopu. Jump Park vie perheesi trampoliinien ja törmäilypallojen sisäliikuntamaailmaan Seppälänkankaalle. Jump Park sijaitsee vain kuuden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta Laukaan suuntaan. Parhaiten Jump Parkiin saavut omalla autolla, mutta pääset sinne myös keskustasta Linkillä numero 41.


Kylpylähotelli Peurunka – kylpyläloma ja aktiviteetteja joka lähtöön!

Järven rannalla sijaitsevassa Peurungassa on niin ulko- kuin sisäaktiviteetteja sekä avaruusteemainen kylpylä! Peurungassa on lomalaiselle monipuolista tekemistä, joka pitää pienet ja suuret liikkujat virkeinä pimeän talven keskellä. Voisiko teidän juttunne olla uinti, minigolf, hohtokeilaus, curling vai kenties nämä kaikki? Yön yli lomalla voitte yöpyä tasokkaissa hotellihuoneissa tai varata huoneiston omalla saunalla. Perille löydätte, kun lähdette Jyväskylästä Laukaan suuntaan. Myös Jyväskylän Linkki numero 41 vie seikkailijat kohti aktiivista perhelomaa!

 

Liikuntakeskus Hutunki – Hulluilukeskus Patonki!

Hulluilua perheen kesken! Keilausta, minigolfia, kiipeilyä, tennistä, sulkapalloa ja paljon muuta! Hutungissa keilaus on järjestetty myös perheen pienimmille sopivaksi ja pallo ei pääse putoamaan ränniin. Näin hauskuus säilyy kaikilla läpi pelien. Jyväskylän keskustasta 8 kilometrin päässä sijaitsevaan Hutunkiin pääsee helposti omalla autolla ajamalla Vaajakosken suuntaan moottoritietä E63/E75 kunnes tiemerkit ohjaavat perille. Jyväskylän paikallisbussilla numero 1 pääsee myös 200 metrin päähän Hutungista 20 minuutissa.


Aalto Alvari – pulahdus poreisiin!

Aalto Alvari on koko perheen monipuolinen vesiliikuntakeskus. Lapsille jännitystä tarjoaa liukumäki ja sen yhteydessä oleva aaltoallas. Koko perhe voi rentoutua poreissa luolamaisessa ympäristössä tai harjoitella kilpauintialtaassa. Tässä uimahallissa on myös ripaus kulttuuria! Vanhalle puolelle pääsee uimaan Alvar Aallon suunnittelemassa altaassa, jonka yhteydessä on myös hyppytorni. Aalto Alvari sijaitsee 1,5km päässä Jyväskylän keskustasta. Bussilla eli Linkillä lähimmäksi AaltoAlvaria vievät esimerkiksi linja-autolinjat 1, 12K, 18K, 25 ja 27. Tutustu myös Aalto Alvarin perhelippuun!


Häkärinteet – täyttä häkää monipuolisesti!

Iloisia ilmeitä, monia muistoja, touhua ja tekemistä kaiken ikäisille. Häkärinteillä on jokaiselle valinnavaraa: 13 rinnettä ja 5 hissiä, SnowPark sekä Wilma-poro nauttimassa talvipäivistä. Laskemisen voi aloittaa Lastenmaan pikkumäestä, jossa laskuvälineet ovat käytettävissä veloituksetta. Hiihdonopetusta saa veloituksetta aamupäivällä viikonloppuisin ja hiihtolomaviikolla. Näin jokainen pääsee mukaan lumiseikkailuun. Nautiskelijoille on leppoisaa pitkää laskua ja vauhdinnälkäisille jyrkempää menoa. Talvipäivän kruunaa ruoka, ja lapsille on varattu oma kerros pallomerellä ja omalla lastennurkkauksella. Häkärinteet sijaitsevat n. 40 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Helponta kohteeseen on lähteä omalla autolla. Häkälle voi tulla myös ystäväperheen kanssa, sillä tilavat mökit sopivat suuremmallekin porukalle.


 

Talven riemuilla ei ole rajaa, kun vapaa-ajan käyttää seikkaillen ja monipuolisesti liikkuen. Lasten Löytöretket on koonnut 10 vinkkiä, joista voi poimia ideoita talvipäivän viettoon. Lasten Löytöretket tarjoaa koko perheen hauskimmat hetket!