KYSYTTÄVÄÄ?

Vinkit talvipäivien viettoon

 

Monipuoliset aktiviteetit talven lomapäiviin löydät yhdestä paikasta. Lasten Löytöretkien talven kärkikohteet tarjoavat liikuntaa, riemua ja leppoisia hetkiä koko perheelle. Tutustu Lasten Löytöretkien kärkikohteisiin ja yhdistele talven riennoista mieluisimmat! Voit yhdistellä esimerkiksi laskettelua, kylpylän lämpöä ja toimintaa sisäliikuntapaikoissa. Lataa myös Löytöretkien klubikortti puhelimeesi ja hyödynnä perhe-edut!

 

Laajis - Laajavuoren hiihtokeskus

1. Talven numero 1 on lumi

Lumesta kannattaa ottaa kaikki ilo irti, sillä talvipäivinä parasta on perheen yhteiset lumileikit ja talviliikuntalajit. Selvittäkää, kuka teidän perheessä on talviliikunnan mestari! Koko perhe voi leikkimielisesti kisailla hiihtäen, luistellen ja lasketellen Laajiksessa tai Häkärinteillä. Suojalumen aikaan on voi nauttia lumesta ja liikunnasta rakentamalla kotipihalle yhteisvoimin hulppean lumiukon.

kuva: Laajis

 

 

kuva: Ulla Keituri

2. Retkeily ja kuuma kaakao – höystettynä vaahtokarkeilla. Nam!

Perheen ja ystävien kanssa talvipäivää voi viettää luonnossa retkeillen ja kaakaosta nauttien. Jyväskylän seudulla on runsaasti erilaisia retkeilypaikkoja ja luontopolkuja. Voit aloittaa suunnittelun ulkoilupalveluiden esitteestä ja valita sen 58 kohteen joukosta teille sopivan. Kävelymatkan päässä Jyväskylän keskustasta on esimerkiksi Tourujoen luontopolku. Jos mielesi tekee seikkailemaan hieman kauemmaksi niin Nyrölän luontopolku tarjoaa pitkospuuseikkailun ja pysähdyspaikan kaakaon nauttimiseen. Pakkaa mukaan lämmintä vaatetusta, eväitä ja reipasta seikkailumieltä!

kuva: Mäyrävuori / Ulla Keituri

 

Rosso

3. Lähiretki liikuntahaasteiden parissa

Oletko vielä ehtinyt tutustua nähtävyyksiin Jyväskylän seudulla? Erilaiset lähiretket ovat mukava ajanviete perheelle talvilomalla tai viikonloppuna. Lähiretki onnistuu aivan keskustan tuntumassa ja nälän yllättäessä ruokailupaikatkin ovat lähellä. Lähiretki sopii mainiosti Jyväskylässä viikonloppua viettäville ja on hauskaa tekemistä lapsiperheelle talvella.

kuva: Rosso

 

 

JYP, kuva: Jari Pekkarinen

4. Penkkiurheilu – talviurheilua koko perheelle

Onko perheelläsi lempitalviurheilulajia tai suosikkijoukkuetta, jota mielellänne seuraatte? Kuka perheestänne on kovin kannustaja? Jyväskylä tarjoaa kaiken kokoisille penkkiurheilijoille jännitystä. Talvisia penkkiurheilulajeja koko perheelle ovat muun muassa jääkiekko, alamäkiluistelu, jääpallo ja salibandy.

kuva: JYP / Jari Pekkarinen

 

 

Hutunki, kuva: Iida Liimatainen

5. Aktiviteetteja ympäri vuoden

Talvella lumi on ykkösjuttu, mutta hauskinta on lasten kanssa yhteinen seikkailu. Keilausta, minigolfia, curlingia ja kiipeilyä. Parasta tekemistä lasten kanssa lomalla on kokeilla erilaisia monipuolisia aktiviteettejä ja yhdistellä niitä perheelle sopivaksi. Vauhtihirmun talvipäivään sopii mainiosti myös autoilu, jota pääsee harrastamaan Jyväskylä Karting Centerissä.

kuva: Hutunki / Iida Liimatainen

 

 

Kylpylähotelli Peurunka

6. Pulahdus lämpimään

Aika hypätä avaruusseikkailun vedenalaiseen maailmaan, jossa 130 metrin vesiliukumäki vauhdittaa tunnelmaa. Kilpailu- ja liikuntahenkiselle perheelle sopii vesiliikuntakeskus, jossa lapset voivat testata kilpauimarin taitoja. Liukujen ja laskujen lomassa koko perhe voi ottaa rennosti ja pulahtaa poreisiin. Uimisen jälkeen takuulla maistuu ruoka, jota kylpyläseikkailun jälkeen tarjoavat kylpylän ravintolat ja kahvilat.

kuva: Kylpylähotelli Peurunka

 

 

Pienikamari

7. Kaupunkilomailija herkuttelee ja shoppailee

Mikä olisikaan mukavampaa liikkumisen jälkeen kuin nauttia maittava ateria ja ruokailla yhdessä kiireettömästi lasten kanssa. Jyväskylän keskustassa on runsaasti koko perheelle sopivia ruokapaikkoja. Ydinkeskustassa on myös runsaasti ostoskohteita joista innostuvat niin pienet kuin isotkin.

kuva: Pienikamari

 

 

Kävelykatu, kuva: Touho Häkkinen

8. Koko perheen elokuvat

Elokuvat ovat aina läsnä arjessa ja juhlassa, myös talvella. Lasten kanssa lomalla on hyvä käpertyä yhdessä elokuvan ääreen nauttien elokuvan tarjoamasta jännityksestä ja kokonaisvaltaisesta elämyksestä. Elokuvaelämystä parantaa Jyväskylässä elokuvateatteri, joka on aivan ydinkeskustassa ostospaikkojen keskiössä.

kuva: Kävelykatu / Touho Häkkinen

 

 

Ella ja Paterock -esityksen näyttelijöitä

9. Kulttuuria lapsiperheille

Taidetta lasten silmin ja lasten kanssa. Jyväskylän museoissa voi vierailla myös talviaikaan. Erilaiset teatterit tarjoavat lapsille sopivaa ohjelmaa ympäri vuoden.

kuva: Ella ja Paterock / Hanna-Kaisa Hämäläinen

 

 

Tytöt hyppivät trampoliinilla

10. Sisäurheilu

Kun pakkanen paukkuu ja tekee mieli jäädä sisälle, ei kannata jämähtää paikalleen vaan lähteä liikkeelle ja suunnata sisäliikunnan vauhdikkaaseen maailmaan. Pomppuja, kiipeilyä, keilausta ja monipuolista seikkailua löytyy jokaiselle paukkupakkaspäivälle. Pidä talvella posket punaisena sisälläkin!

kuva: Beach & Jump Park

 


Satoi tai paistoi – meillä on tekemistä
, ihan jokaiselle päivälle! Katso mistä koostuu Jyväskylän seudun monipuolinen perheloma! 


Jos olet tulossa ulkopaikkakunnalta lomalle Jyväskylään, tutustu myös Jyväskylän seudun majoitusmahdollisuuksiin.